Welkom op de website van De Cantorij Monnickendam! 

De Cantorij Monnickendam is een gemengd koor, onder leiding van Marcel den Dulk, wat zich voornamelijk richt op de uitvoering van de grote klassieke werken van onder meer A. Vivaldi, F. Mendelssohn, G.F. Händel en J.S. Bach. Daarnaast staan ook recentere koorwerken op het repertoire, zoals het recent uitgevoerde, Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms.

Per jaar verzorgt het koor twee concerten in de Grote Kerk van Monnickendam, in samenwerking met professionele solisten en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Laatste Nieuws

CANTORIJ MONNICKENDAM HERVAT REPETITIES Coronaproof

De Cantorij Monnickendam is weer gestart met de repetities op woensdagavond. We repeteerden voor de Coronacrisis in het gebouw Samuel , maar vanwege de richtlijnen om weer te kunnen gaan zingen, repeteren we nu in de Opstandingskerk in Monnickendam.

De kerk biedt genoeg plaats om alle koorleden “corona -proof ” op te stellen dat er ruimschoots 1,5 meter ruimte tussen alle zangers blijft.

Woensdag 2 september was het dan zover, na 6 maanden “zang time-out”, onze eerste repetitie. Het was spannend en een geweldige ervaring: weer heerlijk zingen met elkaar!  

De komende periode september – december zingen/repeteren we de Messiah. We werken toe naar een uitvoering in december, in een vorm die naar de omstandigheden van dat moment het beste geschikt is.

Het concert staat gepland voor 13 december in de Grote Kerk van Monnickendam!

We nodigen andere liefhebbers/zangers uit om samen met de Cantorij Monnickendam toe te werken naar een mooie uitvoering van de Messiah, in een vorm die past in het ‘coronatijdperk’. Je bent van harte welkom als lid of projectlid. Aanvullende informatie over (project)lidmaatschap kunt u vinden op de website www.cantorijmonnickendam.nl

JOHANNES PASSION 2020 (AFGELAST)

Traditiegetrouw voeren wij in de periode voor Pasen de Johannes Passion van J.S. Bach uit. Sinds de jaren zestig heeft de Cantorij Monnickendam dit indrukwekkende stuk al 50 keer op het programma gehad.

 

LID WORDEN VAN DE CANTORIJ OF MEEZINGEN ALS PROJECTLID

Houdt u van zingen en spreekt de muziek die de Cantorij Monnickendam uitvoert u aan? Dan bent u van harte welkom als (project-) lid! De eerste maand kunt u gratis en vrijblijvend meezingen. Hoge sopranen, jonge alten en zingende heren zijn zeer welkom!

De Cantorij hanteert in principe een leeftijdsgrens van zeventig jaar voor nieuwe vaste leden, en vijfenzestig jaar voor projectleden. Op al deze regels kan door het bestuur na overleg met de dirigent een uitzondering worden gemaakt. Weet u niet welke stemsoort u heeft? Geen probleem, de dirigent zoekt het met u uit!

VRIENDEN EN SPONSORS

Draagt u de Cantorij Monnickendam ook een warm hart toe? Dan nodigen wij u van harte uit om ons te steunen door Vriend of sponsor  te worden! Zo ondersteunt u een van de oudste koren van Waterland, maar daar krijgt u ook wat voor terug. Uiteraard wordt uw (bedrijfs-)logo op onze website, in onze programmaboekjes en op onze flyers geplaatst.

Maar ook krijgt u tegen gereduceerd tarief toegang tot alle concerten van de Cantorij en kunt u plaatsen reserveren voor twee personen in het voor donateurs bestemde vak in het voorste gedeelte van de Grote Kerk. Voor meer informatie over de mogelijkheden of aanmelding kunt u zich richten tot onze secretaris Annelies Fortuin-Stam via 0299-373426 of secretaris@cantorijmonnickendam.nl.