Over het koor

 

De Cantorij Monnickendam, onder leiding van dirigent Marcel den Dulk, richt zich voornamelijk op de uitvoering van de grote klassieke oratoria, zoals bijvoorbeeld het Gloria van A. Vivaldi, het Gloria van F. Mendelssohn Bartholdy, de Messiah van G.F. Händel , de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.  
Daarnaast staan ook recente koorwerken van nog levende componisten op het repertoire, zoals van John Rutter en Karl Jenkins.
In december 2017 werd de Petite Messe solennelle van G. Rossini uitgevoerd in een bijzondere bewerking van dirigent Marcel den Dulk.

Per jaar verzorgt het koor twee concerten in de Grote Kerk van Monnickendam, in samenwerking met professionele solisten en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Een traditie is de jaarlijkse uitvoering rond Pasen van de Johannes Passion van J.S. Bach. In 2019 staat rond Pasen echter de Matthäus Passion van J.S. Bachop het programma.
De najaarsconcerten hebben een wisselende programmering. Incidenteel ondersteunt een deel van de Cantorij Monnickendam koren in de regio bij uitvoeringen die een grotere bezetting vereisen.
Wilt u ons koor komen versterken ? Meer informatie hierover leest u onder Meezingen.

De Cantorij Monnickendam neemt ook het initiatief bij de uitvoering van diverse andere activiteiten, zoals de organisatie van de jaarlijkse Korendag Monnickendam en het organiseren van workshops voor aankomende zangers. 

De Cantorij Monnickendam werd opgericht in 1949 en vierde haar vijfenzestigjarig jubileum met een concert in de Grote Kerk van Monnickendam.

Sinds de oprichting werd de Cantorij geleid door de volgendende dirigenten: Hein Meens (2009-2012) – Rudolf Grasman (1977-2009) – Peter Oosterveld (1975-1977) - Gert Nagel (1969-1975) - Frans J. Wertwijn (1962-1969) - P.Vijzelaar (1960-1962) - Caspar Raat (1954-1960).

Lees meer over de geschiedenis van de Cantorij Monnickendam