Korendag 2015 6 juni: welkom alle 78 koren!

De 20e editie van de Korendag Monnickendam is volgeboekt.

 
Ter oriëntatie: de plattegrond van Monnickendam kunt u hier downloaden

De informatiefolder is hier te downloaden

De indeling van de koren is hier te vinden. Attentie: waar 15.50 staat, moet 15.30 zijn!

Zowel voor de koorleden als voor de bezoekers: het programmaboekje = het toegangsbewijs. De bezoekers betalen een eenmalig bedrag van 3-, als entree tot alle kooroptredens. Bij elk optreden worden zowel koor als bezoekers aan de deur gevraagd het toegangsbewijs (= het programmaboekje) te tonen. Bedankt alvast voor uw bereidwillige medewerking daaraan!

Nadere informatie bij 
WERKGROEP KORENDAG MONNICKENDAM
Niesenoortsburgwal 12
1141 VM MONNICKENDAM
TEL. 0299 - 651 461
of via e-mail: korendag@hotmail.com

 

Terugblik Korendag 2014

Reacties op de Korendag 2014 door enkele meewerkende koren

1.
Vanavond heben wij weer repetitie. Geloof maar dat we eerst napraten over de Korendag. Wat een geweldig leuke, goede, fijne, muzikale en goed georganiseerde Korendag! Jammer, dat als je zelf zingt, je niet zo veel tijd hebt om veel te beluisteren. Ik hoop nog eens een ander jaar te komen als ons koor niet meedoet. Dit was voor ons de tweede, maar zeker niet de laatste keer. Helaas hadden we geen tijd meer voor de slotmanifestatie. We hadden wat mensen die echt op tijd thuis moesten zijn, anders kwamen ze niet zingen. En dan is het een nadeel dat je met de bus bent. Maar dat was ook wel weer gezellig. We kregen nog complimenten, maar wij hebben ook erg goede koren gehoord. Ik oop dat alles ook voor de anderen goed verlopen is, wij zijn heerlijk na afloop nog wezen Chinezen, met bijna allemaal en met wat echtgenoten erbij. Geniet van de rust na een geslaagde dag en hopelijk tot volgend jaar.

Met vriendelijke groet,
Marian Verhagen

 

P.R. Commissie Gospelkoor the New Life Singers uit Schiedam.

 

2.
Namens het Koor van Schellingwoude willen wij u een groot compliment geven voor de prima organisatie van Korendag Monnickendam 2014. Het was superleuk om aan het evenement mee te doen. De slotmanifestatie in de Grote Kerk was heel indrukwekkend. Zeker voor herhaling vatbaar. Als het mogelijk is, voor volgend jar zouden we graag een plekje binnen de stadsmuur willen vragen.

Nogmaals hartelijk dank.
Namens de commissie optreden,
Mary Takken.

 

3
Namens het koor Ongekend Sentiment uit Amstelveen wil ik u allen een compliment geven voor de prachtige en goed georganiseerde Korendag. Ook het programmaboekje zag er prachtig uit, de informatie daarin was zeer duidelijk. de slotmanifestatie in de Grote Kerk was schitterend, daarvan hebben wij ook genoten. Nogmaals hartelijk dank voor alles en een heel groot compliment voor alle mensen die gezorgd hebben dat wij terug kunnen zien op een prachtige dag.

Namens Ongekend Sentiment,
Margreet van den Heuvel. 

 

4.
Wat was het wéér een mooi feest. Ja, dat kan ik zeggen namens het Koor Hollandse Nieuwe, die heel wat keertjes al heeft meegedaan aan deze Korendag. De organisatie was zoals gewoonlijk prima en strak zodat er weinig of geen wachttijden ontstonden. We vonden dat we met ons koor een goed optreden hadden gegeven.

Groeten,
N. Mooij  voorzitter Koor Hollandse Nieuwe

 

5.
Het was een prachtige dag en wat een mooie plaats, Monnickendam. Wij hebben ervan genoten. Bedankt voor de organisatie.

Koor de Vechtsche Parels,
Ineke v.d. Loo en Sineke van Mourik, p.r.

 

 

KORENDAG 8 JUNI 2013

Om 09.00 uur was het al druk in Monnickendam: uit diverse windstreken arriveerden bussen met mensen die kwamen zingen en/of wilden luisteren naar zang.

78 koren gaven - verdeeld over 6 locaties - acte de presence. Sommige koren kwamen voor het eerst, voor anderen is de Korendag in Monnickendam een vast item op de activiteitenkalender. Er waren grote en kleine koren die met orgel- of pianobegeleiding zongen of a capella. Diverse genres waren er te beluisteren: religieuze muziek, pop, musical, gospel en meezingers. Voor elk wat wils. Naast de stem werden ook de handen gebruikt: door twee koren werd op een ingenieuze manier het geluid van de regen nagebootst. Het klonk echt fantastisch: met de ogen dicht was het geluid niet te onderscheiden van echte regen.

De locaties zijn de hele dag door goed bezocht. Ze werden bemand door vrijwilligers: leden van de Cantorij Monnickendam en enkele vrienden/familieleden. Hun taak was om het programma vlotjes te laten verlopen. Uit de vele positieve reacties na afloop blijkt dat ze daar goed in zijn geslaagd.

Het slot vond plaats in de Grote Kerk. Eerst gaf organiserend koor Cantorij Monnickendam een optreden waarbij ze begeleid werd door Minako Tatsumi, een toetseniste uit Japan die op bezoek was bij Hollandse vrienden. Beiden zijn lid van de Cantorij en op hun voorstel om mee te werken aan de Korendag ging ze graag in.

Tijdens de daarop volgende samenzang waren zo'n 400 mensen aanwezig. Dit immense koor werd muzikaal ondersteund door de Christelijke Muziekvereniging 'Juliana'  uit Marken. Het lied "Zing nu alle koren' is elk jaar het slotlied; de laatste regel verwoordt de sfeer die er elk jaar heerst: "zingen maakt je blij" !