Terugblik Korendag 2014

Korendag 2014

 Korendag 2014 is gepland op 24 mei 2014

 

Met veel genoegen kondigen wij de 19e editie van de Korendag Monnickendam aan.

Vanwege de grote belangstelling in voorgaande jaren: wacht niet te lang met uw aanmelding.

De sluitingsdatum voor inschrijving is    1 MAART 2014

 

Alle informatie over de korendag 2014 kunt u hier downloaden

en de plattegrond van Monnickendam kunt u hier downloaden

 

Over een week is het zover! Om nu al een keuze te maken welke optredens u wilt bezoeken is hier het

programmaoverzicht te downloaden

Nadere informatie bij 
WERKGROEP KORENDAG MONNICKENDAM
Niesenoortsburgwal 12
1141 VM MONNICKENDAM
TEL. 0299 - 651 461
of via e-mail: Aat Dekker-Visser (ad651461@telfort.nl)

 


KORENDAG 8 JUNI 2013

Om 09.00 uur was het al druk in Monnickendam: uit diverse windstreken arriveerden bussen met mensen die kwamen zingen en/of wilden luisteren naar zang.

78 koren gaven - verdeeld over 6 locaties - acte de presence. Sommige koren kwamen voor het eerst, voor anderen is de Korendag in Monnickendam een vast item op de activiteitenkalender. Er waren grote en kleine koren die met orgel- of pianobegeleiding zongen of a capella. Diverse genres waren er te beluisteren: religieuze muziek, pop, musical, gospel en meezingers. Voor elk wat wils. Naast de stem werden ook de handen gebruikt: door twee koren werd op een ingenieuze manier het geluid van de regen nagebootst. Het klonk echt fantastisch: met de ogen dicht was het geluid niet te onderscheiden van echte regen.

De locaties zijn de hele dag door goed bezocht. Ze werden bemand door vrijwilligers: leden van de Cantorij Monnickendam en enkele vrienden/familieleden. Hun taak was om het programma vlotjes te laten verlopen. Uit de vele positieve reacties na afloop blijkt dat ze daar goed in zijn geslaagd.

Het slot vond plaats in de Grote Kerk. Eerst gaf organiserend koor Cantorij Monnickendam een optreden waarbij ze begeleid werd door Minako Tatsumi, een toetseniste uit Japan die op bezoek was bij Hollandse vrienden. Beiden zijn lid van de Cantorij en op hun voorstel om mee te werken aan de Korendag ging ze graag in.

Tijdens de daarop volgende samenzang waren zo'n 400 mensen aanwezig. Dit immense koor werd muzikaal ondersteund door de Christelijke Muziekvereniging 'Juliana'  uit Marken. Het lied "Zing nu alle koren' is elk jaar het slotlied; de laatste regel verwoordt de sfeer die er elk jaar heerst: "zingen maakt je blij" !

 

 


Korendag 2012

Evaluatie hier plaatsen

Folder 


Korendag 2011

Evaluatie hier plaatsen