Welkom op de website van de Cantorij Monnickendam
 

 

Instroomproject voor aankomende en/of ervaren zangers 'Gratis proeven aan de Cantorij  2017' Welkom! Vanaf 10 mei 2017, van 19:00-20:00 uur, start weer een nieuw instroomproject voor aankomende en/of ervaren zangers [m/v], in de leeftijd tot ca. 45 jaar. Dirigent, Marcel den Dulk, gaat intensief met de deelnemers aan de slag. Het project wordt eind juni afgesloten en deelnemers kunnen doorstromen als koorlid van de Cantorij Monnickendam. Voor meer informatie of om om u aan te melden kunt u contact opnemen met de voorzitter of de secretaris van het bestuur. Lees meer

 

 

Korendag Monnickendam zaterdag 20 mei 2017
Graag nodigen wij u uit om op deze a.s. Korendag naar de optredens van een groot aantal koren te komen luisteren. Het is een doorlopend zangfestijn van 10.00 tot 16.00 uur op zes locaties in het historisch centrum van Monnickendam. Elk half uur brengt een koor haar eigen programma, en de dag wordt om 17:00 uur afgesloten met een manifestatie in de Grote Kerk. Toegang voor de hele dag €3,50. 

Meer informatie leest u onder Korendag Monnickendam.

 

 

 

 

Terugblik uitvoering Johannes Passion van J.S. Bach - Grote Kerk Monnickendam
Zaterdagavond 1 april voerden wij onder leiding van onze dirigent Marcel den Dulk, de Johannes Passion van J.S. Bach uit met medewerking van solisten en het  Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Het was weer een feest om na een gedegen voorbereiding deze passiemuziek van Bach voor een geconcentreerd luisterend publiek ten gehore te brengen.

Leest u een volledige recensie uit Dagblad Waterland van 3 april met veel lof voor dirigent en solisten of kijkt u naar de  impressie van het concert door Omroep Pim.

 

 

 

 

 

Terugblik  Najaarsconcert 2016 - G.F. Händel - Messiah
Het was een waar genoegen de integrale uitvoering van de Messiah van G.F. Händel te zingen in onze Grote Kerk en voor een enthousiast publiek. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Susanna Veerman clavecimbel en Ross Luescher koororgel zorgden voor een fijne, ritmische en subtiele  begeleiding. We hebben genoten van de solisten, Marie Anne Jacobs alt en bas Roele Kok alsook van de last minute invallers Linde Schinkel sopraan en Mattijs Hoogendijk tenor en dat alles onder leiding van dirigent Marcel den Dulk.
Lees meer