Welkom op de website van de Cantorij Monnickendam

 

 

 

 

Na de zomervakantie meezingen met de 'Petite Messe Solennelle' van G. Rossini ?
De repetities voor ons komende concert op 10 december 2017, waarbij de 'Petite Messe Solennelle' van Rossini in een koorbewerking van Marcel Den Dulk uitgevoerd wordt, beginnen weer op 30 augustus. We zijn nu met vakantie! Nieuwsgierig naar dit volgende concert ? Meezingen kan als projectlid vanaf 30 augustus, wekelijks op de woensdagavond van 19:45-22:00 uur in Gebouw Samuël in Monnickendam. Vooral hoge sopranen zijn zeer welkom. En….thuis studeren van je partij hoort erbij. Voor meer informatie of aanmelding Lees meer.

 

 

 

Resultaten instroomproject ‘Gratis proeven aan de Cantorij’ 2017
De Cantorij Monnickendam startte in april 2017 voor de derde maal met een instroomproject voor jonge aankomende zangers. Zij maakten onder leiding van dirigent Marcel den Dulk, een begin met het instuderen van nieuw en regulier repertoire van de Cantorij en - waar nodig - met de beginselen van het zingen in een koor. Het project werd onlangs succesvol afgesloten en een aantal deelnemers aan het project zijn inmiddels ‘doorgestroomd’ als lid van de Cantorij.

 

 

Korendag Monnickendam 2017
Zaterdag 20 mei was het de 22e editie van de Korendag Monnickendam. Ook dit jaar was het weer een zonnige en in alle opzichten geslaagde dag, met zo'n zeventig deelnemende koren. Noteer alvast de datum voor volgend jaar: 2 juni 2018!
Zie het Fotoverslag Korendag Monnickendam 2017

 

 

 

Terugblik uitvoering Johannes Passion van J.S. Bach - Grote Kerk Monnickendam
Zaterdagavond 1 april voerden wij onder leiding van onze dirigent Marcel den Dulk, de Johannes Passion van J.S. Bach uit met medewerking van solisten en het  Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Het was weer een feest om na een gedegen voorbereiding deze passiemuziek van Bach voor een geconcentreerd luisterend publiek ten gehore te brengen.

Leest u een volledige recensie uit Dagblad Waterland van 3 april met veel lof voor dirigent en solisten of kijkt u naar de  impressie van het concert door Omroep Pim.

 

 

 

 

 

Terugblik  Najaarsconcert 2016 - G.F. Händel - Messiah
Het was een waar genoegen de integrale uitvoering van de Messiah van G.F. Händel te zingen in onze Grote Kerk en voor een enthousiast publiek. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Susanna Veerman clavecimbel en Ross Luescher koororgel zorgden voor een fijne, ritmische en subtiele  begeleiding. We hebben genoten van de solisten, Marie Anne Jacobs alt en bas Roele Kok alsook van de last minute invallers Linde Schinkel sopraan en Mattijs Hoogendijk tenor en dat alles onder leiding van dirigent Marcel den Dulk.
Lees meer