Welkom op de website van de Cantorij Monnickendam

 

 

Terugblik  Najaarsconcert 2017 - G.Rossini - Petite Messe solennelle
Zondagmiddag 10 decemer werd de Petite Messe solennelle van G. Rossini uitgevoerd, in een bijzondere bewerking van dirigent Marcel den Dulk. Medewerking werd verleend door  sopraan Linde Schinkel, pianist Eric Noya en klarinet ensemble Marcellini. Recensent Eugène Besançon van het Noordhollands Dagblad schreef "Wat van het koor verlangd wordt is enorm en vraagt veel uithoudinsgvermogen. Desondanks wist het zich goed overeind te houden. Het bezit een aangename warme klank, en dat zij dit bijna overal konden handhaven is een enorme prestatie". Lees meer

 

 

Concert Cantorij Monnickendam
Zondagmiddag 10 december 15:30 uur in de Grote Kerk van Monnickendam

U bent van harte welkom. Op het programma staat de ‘Petite Messe solennelle’ van Rossini. Medewerking wordt verleend door sopraan Linde Schinkel, pianist  Eric Noya en klarinet ensemble Marcellini. Het geheel onder leiding van dirigent Marcel den Dulk.

Kaartverkoop
Voorverkoop €20 - Aan de kassa €22,50
Donateurs €17,50 - Jongeren tot 21 jaar €10,00 - Kinderen tot 12 jaar gratis. 
Kaarten in de voorverkoop kunt u online bestellen met het formulier KAARTEN BESTELLEN. Op de dag van het concert liggen de kaarten dan voor u klaar bij de kassa van de Grote Kerk. Kaarten tegen het voorverkooptarief zijn ook verkrijgbaar bij VVV Monnickendam, Zuideinde 2, 1141 VJ Monnickendam en bij Nimo Boek, Kerkstraat 53, 1141 BG Monnickendam.

Na het concert kunt u nakaarten bij een speciaal menu ‘Tournedos Rossini’. Lees meer

 

 

 

 

Premiere Cantorij Monnickendam met sopraan Linde Schinkel in Rossini’s 'Messe solennelle'
10 december 2017- 15:30 uur Grote Kerk Monnickendam 

Dirigent Marcel den Dulk van de Cantorij Monnickendam, schreef een eigen arrangement voor groot koor, sopraansolo, piano en klarinet ensemble.
Het is een feestelijk concertstuk geworden. De muziek van de originele mis is ongewijzigd, maar het koor heeft een hoofdrol gekregen en de sopraansoliste een bijzondere plaats in dialoog met koor en klarinet ensemble. 

Sopraan Linde Schinkel is een graag gehoorde soliste, ook bij de Cantorij Monnickendam. 

Lees meer over dit unieke arrangement van de 'Petite Messe solennelle'.

 

 

 

Uitnodiging Korendag 2018
Graag nodigen wij u en uw koorleden uit voor deelname aan de Korendag Monnickendam op zaterdag 2 juni 2018. Vanaf 23 november 2017 kunt u zich hiervoor aanmelden. 
Lees meer

 

 

 

 

Resultaten instroomproject ‘Gratis proeven aan de Cantorij’ 2017
De Cantorij Monnickendam startte in april 2017 voor de derde maal met een instroomproject voor jonge aankomende zangers. Zij maakten onder leiding van dirigent Marcel den Dulk, een begin met het instuderen van nieuw en regulier repertoire van de Cantorij en - waar nodig - met de beginselen van het zingen in een koor. Het project werd onlangs succesvol afgesloten en een aantal deelnemers aan het project is inmiddels ‘doorgestroomd’ als lid van de Cantorij.

 

 

Korendag Monnickendam 2017
Zaterdag 20 mei was het de 22e editie van de Korendag Monnickendam. Ook dit jaar was het weer een zonnige en in alle opzichten geslaagde dag, met zo'n zeventig deelnemende koren. Noteer alvast de datum voor volgend jaar: 2 juni 2018!
Zie het Fotoverslag Korendag Monnickendam 2017

 

 

 

Terugblik uitvoering Johannes Passion van J.S. Bach - Grote Kerk Monnickendam
Zaterdagavond 1 april voerden wij onder leiding van onze dirigent Marcel den Dulk, de Johannes Passion van J.S. Bach uit met medewerking van solisten en het  Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Het was weer een feest om na een gedegen voorbereiding deze passiemuziek van Bach voor een geconcentreerd luisterend publiek ten gehore te brengen.

Leest u een volledige recensie uit Dagblad Waterland van 3 april met veel lof voor dirigent en solisten of kijkt u naar de  impressie van het concert door Omroep Pim.

 

 

 

 

 

Terugblik  Najaarsconcert 2016 - G.F. Händel - Messiah
Het was een waar genoegen de integrale uitvoering van de Messiah van G.F. Händel te zingen in onze Grote Kerk en voor een enthousiast publiek. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Susanna Veerman clavecimbel en Ross Luescher koororgel zorgden voor een fijne, ritmische en subtiele  begeleiding. We hebben genoten van de solisten, Marie Anne Jacobs alt en bas Roele Kok alsook van de last minute invallers Linde Schinkel sopraan en Mattijs Hoogendijk tenor en dat alles onder leiding van dirigent Marcel den Dulk.
Lees meer