Welkom op de website van de Cantorij Monnickendam

 

 

 

 

 

 

Instroomproject voor aankomende en/of ervaren zangers 'Gratis proeven aan de Cantorij  2017'
Volgende week woensdag 28 juni, van 19:00-20:00 u, is het de laatste dag van het instroomproject voor aankomende en/of ervaren zangers [m/v] in de leeftijd tot ca. 45 jaar. Dirigent Marcel den Dulk, gaat intensief met de deelnemers aan de slag. Deelnemers kunnen doorstromen als koorlid van de Cantorij Monnickendam. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de voorzitter of de secretaris van het bestuur Lees meer  of zie de Opname over het project op Youtube

 

 

 

Korendag Monnickendam 2017
Zaterdag 20 mei was het de 22e editie van de Korendag Monnickendam. Ook dit jaar was het weer een zonnige en in alle opzichten geslaagde dag, met zo'n zeventig deelnemende koren. Noteer alvast de datum voor volgend jaar: 2 juni 2018!
Zie het Fotoverslag Korendag Monnickendam 2017

 

 

 

Terugblik uitvoering Johannes Passion van J.S. Bach - Grote Kerk Monnickendam
Zaterdagavond 1 april voerden wij onder leiding van onze dirigent Marcel den Dulk, de Johannes Passion van J.S. Bach uit met medewerking van solisten en het  Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

Het was weer een feest om na een gedegen voorbereiding deze passiemuziek van Bach voor een geconcentreerd luisterend publiek ten gehore te brengen.

Leest u een volledige recensie uit Dagblad Waterland van 3 april met veel lof voor dirigent en solisten of kijkt u naar de  impressie van het concert door Omroep Pim.

 

 

 

 

 

Terugblik  Najaarsconcert 2016 - G.F. Händel - Messiah
Het was een waar genoegen de integrale uitvoering van de Messiah van G.F. Händel te zingen in onze Grote Kerk en voor een enthousiast publiek. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Susanna Veerman clavecimbel en Ross Luescher koororgel zorgden voor een fijne, ritmische en subtiele  begeleiding. We hebben genoten van de solisten, Marie Anne Jacobs alt en bas Roele Kok alsook van de last minute invallers Linde Schinkel sopraan en Mattijs Hoogendijk tenor en dat alles onder leiding van dirigent Marcel den Dulk.
Lees meer